TANDEN BLEKEN

Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink
in Amstelveen Randwijck.
Vlakbij Amsterdam Buitenveldert, Amstelveen Elsrijk,
Amsterdam Oud-Zuid en Zuidas.

Tanden bleken, Kiezen bleken, Verkleurde tanden of kiezen, Wittere tanden – Tandartsenpraktijk-Arnout & Hobbelink - Amsterdam - ahtandartsen.nl

Het gebit is een belangrijk deel van het uiterlijk en zelfvertrouwen. Zeker bij werk of activiteiten waarbij iemand representatief moet of wil zijn. Het voelt dan vaak niet prettig wanneer tanden verkleurd zijn.

Veel mensen schamen zich voor de verkleuring en maken de keuze om hun tanden een paar tinten lichter te maken. Bij Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink is tanden bleken dan ook een veelgevraagde behandeling.

Hoe ontstaan verkleurde tanden en kiezen?

De kleur van tanden en kiezen is bij elk persoon anders. De een heeft van nature wittere tanden, bij de ander zijn tanden of kiezen wat geler. Vaak is dit erfelijk bepaald of is dit beïnvloed door externe factoren.

Soms heeft alleen een enkele tand of kies een afwijkende kleur in vergelijking met de rest van het gebit. Dit komt vaak bij een tandtrauma of kiestrauma, bijvoorbeeld na een sportongeval, een verkeersongeluk, een ongeluk in huis, of door agressie.

Naast de kleur die uw gebit van nature al heeft, zijn er twee manieren waarop tanden en kiezen kunnen verkleuren:

 • Uitwendige verkleuring aan het oppervlak van uw tand of kies.

  Dit kan ontstaan door kleurstoffen uit bijvoorbeeld koffie, thee, voedingsmiddelen en roken. Door frisdranken slijt het lichtere glazuur en wordt het onderliggende gelige tandbeen zichtbaar waardoor het gebit ook geler oogt. Met de leeftijd slijt het glazuur ook en wordt de kleur dus geleidelijk donkerder.

 • Inwendinge verkleuring in het tandbeen of glazuur.

  Dit kan bijvoorbeeld ontstaan door een val waardoor een zenuw afsterft of door een zwarte of grijze vulling die doorschemert.

Is het veilig om mijn tanden te bleken?

Ja, met de bleekmethode van Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink is het 100% veilig om uw tanden te bleken.

Wellicht heeft u verhalen gehoord of gelezen die verontrustend zijn. Voordat de nieuwe Europese regelgeving in 2012 is ingevoerd, werd door veel bleekklinieken in de stoel gebleekt met soms wel 35% waterstofperoxide. Dit bracht risico’s met zich mee voor het tandvlees en tandglazuur. Dat zijn (gelukkig) veelal verhalen uit het verleden. De vroegere stoelmethode is nutteloos geworden, ondanks dat bleekklinieken dit soms nog wel beweren.

Wat kan ik verwachten van een bleekbehandeling bij Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink?

Bij Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink werken we met de thuisbleekmethode. Daarmee duurt het iets langer voordat u het effect ziet, maar het is veiliger en bovendien heeft het een langduriger effect. U krijgt duidelijke instructies mee, waarmee u het eenvoudig en 100% veilig zelf kunt doen, op een moment dat u het beste uitkomt.

 • STAP 1

  Bij de eerste afspraak maakt de tandarts afdrukken van uw gebit. De tandtechnicus maakt speciale bleek-bitjes, die nauwkeurig afgestemd worden op uw bovenkaak en onderkaak. De tandarts reinigt uw gebit grondig, zodat de bleekmethode effectiever wordt.

 • STAP 2

  Na twee weken kunt u de bleek-bitjes ophalen in de praktijk. U krijgt heldere instructies mee voor het thuisbleken.

 • STAP 3

  Thuis draagt u het bleek-bitje tot u de gewenste tandkleur heeft bereikt. Meestal is dat 2 tot 6 dagen/nachten.

  Na de behandeling kunt u het bitje met de bleekgel af en toe indoen, om de gewenste kleur te behouden.