Myobrace beugel

Met een Myobrace beugel leren we al in een vroeg stadium afwijkende mondgewoonten af bij kinderen. Hiermee verkleinen we de kans op een traditionele beugel in de toekomst. Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink in Amstelveen heeft de juiste experts in huis om uw kind een perfect passende Myobrace aan te meten met daarbij de perfecte begeleiding. Lees hieronder meer over deze speciale beugel of neem direct contact op.

Het behandeltraject van de Myobrace

Het totale behandeltraject bestaat uit 3 verschillende beugels ofwel trainers en duurt ongeveer 1 tot 1,5 jaar. De eerste beugel is om te wennen en de volgende is om de afwijkende gewoonten af te leren. Hierdoor gaan de tanden en kaken op de juiste plek groeien. De derde is de retentie beugel. Die dient ervoor om er zeker van te zijn dat er niet in oude gewoonten wordt terug gevallen. Soms wordt de beugel behandeling gecombineerd met een logopedie traject als er behoefte is aan extra begeleiding.

myobrace beugel

Verkeerde gewoonten zorgen voor afwijkingen

Veel kinderen krijgen al vroeg te maken met een afwijkende stand van de tanden. Vaak is er te weinig ruimte. Ook een overbeet komt veel voor. Niet lang geleden weten we dit aan erfelijke factoren. Modern onderzoek toont aan dat veel afwijkingen in tandstand of kaakpositie gevolg zijn van verkeerde mond of ademgewoonten. Een voorbeeld hiervan is mond ademhalen, een verkeerde tongpositie of een afwijkende slikgewoonte. Door dit vroegtijdig af te leren zal de kans afnemen dat er later een traditionele beugel nodig is. Als deze gewoonten niet worden afgeleerd, dan zien we vaak dat na een beugelbehandeling het probleem terugkeert (relapse).

Verbeter ook de ademhaling

Wist u bijvoorbeeld dat wanneer uw kind uit gewoonte door de mond ademt, dat behalve de tanden en de kaken niet op de juiste manier groeien, het ook niet goed is voor de gezondheid? De lucht wordt niet gefilterd, waardoor meer kans bestaat op het krijgen van infecties. Verder raakt de zuurstof/kooldioxide verhouding uit balans waardoor uw kind eerder moe kan zijn of concentratiestoornissen kan krijgen.

Myobrace

Leer afwijkende mondgewoonten af

De Myobrace is een beugel waarmee we in een vroeg stadium deze afwijkende mondgewoonten afleren. De ideale leeftijd om te starten ligt tussen 6 en 8 jaar. We starten met de Myobrace 1 uur per dag te laten dragen en als dat goed gaat dan gaat uw kind er ook mee slapen. Na de wenfase komen er extra oefeningen van 5 min per dag bij, waarbij de juiste tongpositie wordt geleerd en er wordt geleerd op de juiste manier te slikken.