GAATJE VULLEN

WITTE VULLINGEN

Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink
in Amstelveen Randwijck.
Vlakbij Amsterdam Buitenveldert, Amstelveen Elsrijk,
Amsterdam Oud-Zuid en de Zuidas.

Heeft u een gaatje in uw gebit? Wilt u uw oude grijze amalgaam-vullingen laten vervangen? Heeft u last van een gevoelige tandhals? Of is een stuk van een voortand of kies afgebroken?

Met een witte vulling kunt u uw tand of kies kleurecht herstellen. Na de behandeling kunt u weer goed kauwen, en ziet uw gebit er weer fraai uit.

Waarom is het nodig om een gaatje tijdig te laten vullen?

Door uw tand of kies tijdig te laten vullen door de tandarts, voorkomt u grotere schade aan uw gebit en daarmee gepaarde (pijn)klachten. Wacht u te lang met vullen, dan kan de ontsteking zich zodanig uitbreiden dat een wortelkanaalbehandeling nodig is, of u – in het uiterste geval – de tand of kies verliest.

 • Let op: een gaatje of vulling geeft niet altijd klachten.

 • Wij adviseren daarom om uw gebit regelmatig te laten controleren. Meestal is twee keer per jaar voldoende.

Wat is beter, een composiet vulling of een amalgaam vulling?

Witte vullingen of composietvullingen zijn tegenwoordig de standaard. De belangrijkste reden is de esthetiek, die is bij een composiet vulling veel mooier. Bij Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink maken we alleen vullingen van wit composiet of porselein.

Door de procedure die wij hanteren bij Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink, krijgt u een vulling die nog sterker is dan de oude amalgaamvulling. Doordat we meerdere lagen en kleurschakeringen aanbrengen bij een composiet vulling, is de vulling niet te onderscheiden van een echte tand of kies.

Topkwaliteit vulling, en toch dezelfde prijs

Bij Tandartsenpraktijjk Arnout & Hobbelink werken we met de topkwaliteitsmerken Filtek Supreme van 3M en Clearfil APX van Kuraray, vanwege de mooie esthetiek en de hoge bestandheid tegen slijtage. Door deze in verschillenden kleurlagen aan te brengen krijgt u een natuurlijke vulling, die niet van een echte tand of kies te onderscheiden is.

Wij vinden het vanzelfsprekend dat u alleen de beste kwaliteit materialen in uw mond krijgt, toch betaalt u voor de behandeling dezelfde vaste prijs als bij andere tandartsen.

Wat kan ik verwachten van een composiet vulling behandeling?

 • Stap 1

  De tandarts neemt rustig de stappen met u door. U krijgt een verdoving, omdat we een pijnvrije behandeling nastreven (indien u dit niet wenst, kunt u dit natuurlijk aangeven).

 • Stap 2

  De kies of tand wordt schoongemaakt. Alle schadelijke bacteriën worden verwijderd.

 • Stap 3

  Om te vullen wordt de kies drooggelegd onder een rubber lapje, ook wel cofferdam genoemd. Onderzoek toont aan dat de vulling daardoor beter hecht, waardoor de vulling langer meegaat.

 • Stap 4

  Na het vullen wordt de cofferdam verwijderd. De vulling wordt in de juiste vorm gemaakt en op hoogglans gebracht met verschillende polijstmaterialen.