Facings Amstelveen

Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink in Amstelveen plaatst facings van porselein of composiet materiaal. We restaureren of verfraaien uw gebit met een prachtig, natuurlijk resultaat. Hieronder leest u meer over onze werkwijze en vindt u voorbeelden van onze geweldige resultaten.

Oneffenheden in het gebit – zoals scheve tanden, spleetjes, verkleuringen en afgebroken hoekjes – kunnen worden gemaskeerd en gerepareerd met facings. - Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink - Amsterdam - ahtandartsen.nl

Voor een gaaf gebit

Veel mensen schamen zich voor oneffenheden in het gebit, zoals scheve tanden, spleetjes, verkleuringen en afgebroken hoekjes. Deze oneffenheden kunnen worden gemaskeerd met facings.

Met een facing kan de tandarts verkleurde tanden corrigeren, een spleetje tussen de tanden opvullen, zorgen dat die scheve tand weer recht oogt, en afgebroken hoekjes herstellen.

Met facings vallen de oneffenheden niet meer op. Het geeft u eenvoudig en snel een fraai gebit, waardoor u zich zelfverzekerder voelt bij een eerste ontmoeting of presentatie, of als u ’s morgens in de spiegel kijkt. Eindelijk niet meer nadenken over tot hoever u uw tanden kunt laten zien en weer voluit durven lachen.

Wat is een facing?

Een facing bestaat uit laagjes tandkleurig vulmateriaal van composiet, of schildjes van porselein. De facing wordt permanent op een tand geplakt. Het oogt en voelt aan als een echte tand.

Wanneer heb ik een facing nodig?

Een facing kan worden gebruikt om oneffenheden in uw gebit te verbergen.
Dat kan handig of prettig zijn wanneer u zich stoort aan:

 • scheve tanden

 • vervormde tanden

 • spleetjes tussen de tanden

 • tanden met vlekjes

 • verkleurde, gele of bruine tanden

 • afgebroken hoekjes van tanden

Oneffenheden in het gebit – zoals scheve tanden, spleetjes, verkleuringen en afgebroken hoekjes – kunnen worden gemaskeerd en gerepareerd met facings. - Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink - Amsterdam - ahtandartsen.nl

Welke soorten facings zijn er?

Bij Tandartspraktijk Arnout & Hobbelink in Amstelveen kunt u kiezen uit twee soorten facings.

Porseleinen facings

 • Een porseleinen facing komt het dichtst in de buurt van een eigen tand.

  Het materiaal wordt nauwkeurig afgestemd op de kleur van uw andere tanden en wordt opgebouwd in verschillende laagjes, waardoor het er tandecht uitziet. U ziet geen verschil met andere tanden in uw gebit.

 • Een facing van porselein is duurder dan een composiet facing, maar het behoudt vele jaren glans en verkleurt niet.

  Bij Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink hebben we verschillende soorten porseleinen ter beschikking, vanuit verschillende tandtechnische labs. Afhankelijk van de situatie, uw budget en uw wensen kunnen we hieruit een keuze maken die het beste bij u past.

 • Door nieuwe technieken is kans op breuk zeer gering.

  Porseleinen facings zijn lichaamsvriendelijk en gaan meestal minstens tien jaar mee.

 • Een porseleinen facing wordt voor u op maat gemaakt in het tandtechnisch lab, en wordt geplaatst in twee zittingen.

Composiet facings

 • Het composiet materiaal wordt nauwkeurig afgestemd op de kleur van uw andere tanden.

  Doordat de tandarts het opbouwt met verschillende laagjes, ziet het er zeer natuurgetrouw uit.

 • Een composiet facing is goedkoper dan een porseleinen facing, maar is gevoeliger voor verkleuring.

  Hoeveel en hoe snel de verkleuring ontstaat, is per persoon verschillend. Het hangt af van hoe goed u het schoonhoudt, of u vaak koffie, zwarte thee of rode wijn drinkt, en of u rookt. Een composiet facing vergt dus vaak meer onderhoud.

 • Door nieuwe technieken is kans op breuk zeer gering.

  Porseleinen facings zijn lichaamsvriendelijk en gaan meestal minstens tien jaar mee.

 • Een composiet facing kan door de tandarts direct binnen één afspraak worden geplaatst, er hoeft weinig geslepen te worden, en in de meeste gevallen gaat een composiet facing jarenlang mee.

  Ook met composiet facings kunt u gewoon alles eten. Bijten op harde dingen zoals pennen of harde snoepjes is niet verstandig. Door gewoonten zoals nagelbijten, knarsen en klemmen, komt het soms voor dat een composiet facing los komt te zitten, of breekt. Bij een breuk zijn composieten facings wel makkelijk te herstellen. In de meeste gevallen gaat een composiet facing jarenlang mee.

  Bij Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink werken we met de beste en sterkste kwaliteitsmerken composiet, toch betaalt u dezelfde prijs als bij andere tandartsen die met goedkopere materialen werken.

Facings: Oneffenheden in het gebit – zoals scheve tanden, spleetjes, verkleuringen en afgebroken hoekjes – kunnen worden gemaskeerd en gerepareerd met facings. - Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink - Amsterdam - ahtandartsen.nl

Wat kan ik verwachten van een facings behandeling bij Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink?

Tip: wilt u liever eerst zien wat het eindresultaat wordt, voordat er een behandeling plaatsvindt? Dat kan. Geef het vooraf aan, dan maken we een afspraak voor een wax up of try in, waarmee u kunt zien hoe uw gebit eruit ziet na een facing behandeling. Daarna kunt u rustig beslissen of u de facing wilt laten plaatsen.

 • AFSPRAAK 1

  Met de tandarts bespreekt u welk materiaal facing het beste bij u past en u bepaalt samen de juiste kleur van de facings. De kleur wordt nauwkeurig afgestemd op de rest van uw gebit, zodat het er natuurlijk en tandkleurecht uitziet.

 • AFSPRAAK 2

  Kiest u voor composiet, dan maken we één vervolgafspraak. De tandarts maakt de facings in één zitting. Nog dezelfde dag gaat u met een prachtig gebit weer naar huis.

  Kiest u voor een porseleinen facing, dan maken we twee vervolgafspraken. Bij de eerste afspraak slijpt de tandarts uw tanden nauwkeurig, waarna een scan wordt gemaakt, die naar de tandtechnicus wordt gestuurd. De tandarts plaatst vervolgens ‘noodfacings’, die in de tweede afspraak worden vervangen door de porseleinen facings. Deze noodfacings zijn vaak al niet van echt te onderscheiden en beschermen uw tanden tot de porseleinen facings klaar zijn.

 • AFSPRAAK 3 (bij porseleinen facings)

  De porseleinen facings zijn klaar. Na een voorbehandeling en het aanbrengen van een hechtlaag, worden de porseleinen facings geplaatst. U kunt weer voluit lachen met een stralend gebit.

 • NA DE BEHANDELING

  De facings voelen aan als echte tanden. Het kan zijn dat u in het begin even moet wennen, bijvoorbeeld wanneer een tand met een facing langer is gemaakt. Praten voelt dan tijdelijk anders. Na een paar dagen gaat dat vanzelf over.