DIGITAL SMILE
DESIGN (DSD)

ESTHETISCHE
TANDHEELKUNDE

Tandartsenpraktijk Arnout & Hobbelink
in Amstelveen Randwijck.
Vlakbij Amsterdam Buitenveldert, Amstelveen Elsrijk,
Amsterdam Oud-Zuid en de Zuidas.

Mensen stellen tegenwoordig hogere esthetische eisen aan hun gebit dan vroeger. Begrijpelijk, want een mooie glimlach draagt bij aan een zelfverzekerd gevoel. De vraag naar esthetische tandheelkunde is dan ook flink toegenomen.

Veel mensen zijn ontevreden over hun gebit, maar weten niet wat de mogelijkheden zijn om dit te veranderen. Of durven niet goed te beginnen aan een esthetisch traject, omdat niet duidelijk is wat het eindresultaat gaat zijn.

Met Digital Smile Design kunt u – zonder een behandeling – zien hoe de ideale stralende lach er bij u uitziet.

Wat is Digital Smile Design (DSD)?

Digital Smile Design is een methode waarmee de tandarts door bewerking van digitale foto’s, de ideale gebitssituatie kan ontwerpen, waarbij uw wensen leidend zijn. Het is de analyse van uw tanden, lippen en gezichtsstructuur om de ideale glimlach te krijgen.

Nog voordat de behandelingen starten, kunt u met een op maat gemaakte try-in van het Smile Design zien wat het beoogde eindresultaat gaat zijn, in uw eigen mond!

Wat kan ik verwachten van een Digital Smile Design behandeling?

 • STAP 1 – KENNISMAKING/INTAKE EN FOTOSESSIE

  Eerste afspraak, waarin de tandarts uw gebitssituatie bekijkt, luistert naar uw wensen en verwachtingen, uw vragen beantwoordt en in een fotosessie digitale foto’s maakt van uw gebit en gezicht.

 • STAP 2 - DIGITAL SMILE DESIGN

  Met een speciaal DSD-programma maakt de tandarts een analyse van uw gezicht en bekijkt de verhoudingen tussen tanden, tandvlees, lippen, gezicht en lach. De tandarts maakt een Digital Smile Design van de ideale gebitssituatie die voor u mogelijk is. Op deze manier kan de tandarts – zonder een enkele behandeling – laten zien hoe uw gebit eruit zou kunnen zien! Bent u tevreden, dan bespreken we de verschillende mogelijkheden vom tot dat resultaat te komen.

 • STAP 3 – WAX UP

  De tandtechnicus maakt een ideale wax-up met het Smile Design. Samen met de foto’s en een uitgewerkte gezichtsanalyse, geeft de wax-up een goed beeld van het eindresultaat.

 • STAP 4 – TRY IN

  Tweede afspraak, ongeveer 2 weken na het maken van de foto’s. De try-in wordt in uw mond geplaatst. Nog voordat de behandeling start, kunt u gewenste eindresultaat bekijken in uw eigen mond. En bekijken welke tandstandveranderingen en/of tandvleescorrecties nodig zijn.

  Eventueel kunt u ook kiezen voor Total Wax Up, om ook de functionele eigenschappen van uw gebit visueel te maken.

 • STAP 5 – VOORSTEL BEHANDELPLAN

  U ontvangt een persoonlijk behandelplan, met daarin een overzicht van de behandelingen, het behandeltraject en bijbehorende kosten. Gaat u daarmee akkoord, dan gaat het behandeltraject van start.

 • STAP 6 – ESTHETISCHE BEHANDELINGEN (als u akkoord gaat met het behandelplan)

  Hoeveel afspraken dit zijn en hoe lang dit traject duurt, verschilt per persoon en gebitssituatie. In het behandelplan (stap 5) heeft u een helder overzicht gekregen van uw persoonlijke behandeltraject.

 • STAP 7 – FOTOSESSIE IDEALE SMILE

  Als alle behandelingen klaar zijn en het gewenste eindresultaat is bereikt, verricht de tandarts nog een laatste controle van het resultaat. Wanneer u dat wenst, kan de tandarts opnieuw een fotosessie maken. De voor- en na foto’s krijgt u mee, zodat u het verschil eventueel thuis of bij vrienden kunt tonen.

Voorbeelden Digital Smile Design

Tandprobleem:

Ontevreden over scheve tanden, verkleurde tanden.

Wens:

Wil een mooie glimlach, rechte tanden, maar wel een natural smile behouden. Niet te Hollywood.

Gekozen behandeling na Digital Smile Design:

Tanden en kiezen zaten vol oude composiet vullingen. Daarom wordt gekozen om op 6 voortanden en 2 kiezen volledige kronen te maken. We kiezen de kleur niet te licht, maar een paar tinten lichter geeft al een groot verschil!

Resultaat na behandeling:

Rechte, wittere tanden. Een mooie, natuurlijke glimlach.

Tandprobleem:

Scheve en verkleurde tanden, onregelmatig gebit, tanden verschillen in lengte.

Wens:

Wil graag een mooie volle glimlach, waarbij je meer van de tanden ziet. Wil absoluut geen beugel dragen.

Gekozen behandeling na Digital Smile Design:

Porseleinen facings om een zo mooi mogelijk resultaat te behalen. Na een try in om het beoogde resultaat vooraf te bekijken, is een nieuwe afspraak gemaakt, om de facings te plaatsen.

Resultaat na behandeling:

Fraai, recht gebit, tanden staan recht, mooie volle glimlach.

Tandprobleem:

Door cola en tandenknarsen zijn de tanden versleten.

Wens:

Graag weer een mooie rechte glimlach.

Gekozen behandeling na Digital Smile Design:

De tanden en kiezen in de bovenkaak zijn opgebouwd met composiet.

Resultaat na behandeling:

De glimlach is weer symmetrisch, en de tanden zijn beschermd tegen verdere slijtage.